Kom igång med din simträning

Har du en pool hemma men ändå svårt att komma igång med simträningen? Du är knappast ensam i dina svårigheter med att ta tag i träningen. När det gäller träning kan i princip vad som helst bli en giltig ursäkt att låta bli när det väl gäller.

Det kan vara svårt att gå från ambitionen att träna till att faktiskt börja göra det. Kanske kan du känna igen dig i hur huvudet, varje gång du tänkt träna, radar upp anledning efter anledning till att inte träna just idag. Men det finns många sätt att försöka kringgå det där, kanske kan något av följande knep fungera.

Så kommer du igång

En metod för att motivera dig själv till att börja simträna kan vara att köpa ny utrustning till din pool. Hos pahlen.se hittar du allt från värmepumpar till belysning och stegar. Kanske blir det enklare att simma om poolen är ordentligt uppvärmd? Ett tips som Expressen skriver om är att du skaffar en träningskompis. Om du har en pool kan det knappast vara särskilt svårt att hitta någon bekant som skulle kunna tänka sig att simma då och då. Det blir svårare att avstå från att träna någon dag om det är så att du också måste stå till svars inför någon annan.

Det är aldrig försent att börja simma

Är du 50+ och tänker att det är försent att börja träna? Då ska du nog tänka om. Det är aldrig försent, och just simning är en utmärkt träningsform om du är lite äldre. Du tränar styrka, vilket är viktigt för äldre, samtidigt som simning är snällt mot kroppen. Faktum är att simning är en av de träningsformer som mest stimulerar tillväxten av muskler, såpass att de som tränar simning i regel tenderar att gå upp i vikt.