Därför är en fitbit bra till träningen

En fitbit är en sorts smartklocka – eller smartwatch – med bland annat inbyggd stegräknare och pulsmätare. Den används utöver sina vanliga smartklocksfunktioner som aktivitetsarmband för att mäta fysisk aktivitet hos användaren, och är praktisk för att organisera sin träning och vila på bästa sätt. Du kopplar trådlöst din fitbit till din telefon eller dator via bluetooth för överföring av data.

Du sätter på dig din fitbit runt handleden precis som ett vanligt armbandsur. Den mäter sedan kontinuerligt av din puls, och du kan därmed se hur olika träningsaktiviteter påverkar dig samt se hur många kalorier du bränner. Den mäter också hur många steg du har tagit, vilket är praktiskt för dig som motionär när du har satt upp ett visst mål per dag, och kan ledsaga dig genom en personligt utvald träning. Det går att hitta flera billiga fitbit armband i olika modeller på webbutiker som till exempel Techhuset, för både barn och vuxna. Du kan med fördel även ha två separata fitbit – en för vardagen och en för träningen – detta är praktiskt för att kunna särskilja datan för tiden utanför gymmet eller motionsspåret från den i hemmet eller på jobbet.

Fördelar utöver själva träningen och motionen

Fitbit kan användas för att analysera mönster i din sömn och utifrån detta få råd kring hur du ska göra för att förbättra din kvaliteten på din sömn. Utöver de förväntade träning- och hälsorelaterade funktionerna har en fitbit med sig flera mer generella smartklocksfunktioner, och kan exempelvis användas tillsammans med hörlurar för att lyssna på musik. Du kan genom att trådlöst koppla din fitbit till din mobiltelefon få notifikationer från telefonen på din fitbit, vilket är praktiskt i sammanhang när du inte har telefonen lätt till hands utan att behöva sluta med det du håller på med för tillfället.