Så väljer du rätt kosttillskott

För att din kropp och mentala hälsa ska må så bra som möjligt krävs det en aktiv livsstil med en hälsosam diet. Känner du dig trött och hängig kan en anledning till detta vara att du inte får i dig nog med vitaminer. Det kan vara svårt att få till en hälsosam diet när du jobbar, studerar eller gör annat på dagarna.

Många upplever också att det är väldigt kostsamt att äta hälsosamt. Det gör att det känns lättare att äta onyttigt. Känner du att tiden inte räcker till för att laga hälsosam mat varje dag kan du alltid prova kosttillskott. Du kan hitta massor av olika kosttillskott hos vitaepro.se som kan främja allt från leder till muskler och hjärta.

– Nu, tjugo år efteråt, kan vi se att det verkligen lönar sig med hälsokontroller och samtal om livsstil. Det är ingen quick fix, men på lång sikt ser vi att det påverkar sjukdom och livslängd, säger Mai-Lis Hellenius till Expressen.

Hälsokontroll för exakta svar

Det är dock viktigt att du fortfarande ser till att äta näringsrikt och inte ersätter vanliga måltider med kosttillskott. Vill du veta exakt vilka vitaminer och mineraler du saknar kan du göra en hälsokontroll innan. Då brukar det tas blodprov och liknande vilket ger dig exakta svar. Det kan dock vara dyrt. Vill du inte lägga pengar på en hälsokontroll kan du alltid prova dig fram med olika kosttillskott istället.

Populära kosttillskott

Känner du dig lite hängig och trött är rosenrot och ashwagandha två populära kosttillskott. Andra kosttillskott som många tar är också Omega 3, kollagen, järn och magnesium. Känner du dig stressad i fysiska butiker kan du alltid köpa online då du i lugn och ro kan läsa innehållet i de olika kosttillskotten.