Tips för dig som löptränar

Löpning är en av de bästa träningsformerna och passar för såväl nybörjare som professionella tränare. Du övar snabbt upp en god kondition och håller kroppen i trim på ett roligt sätt. Det finns dock några tips och trix du kan tänka på för att din löpning ska vara så effektiv som möjligt och ge bästa resultat.

Löpträning innebär en hel del teknik för att du ska kunna få bra resultat och inte riskera att skada dig. Du bör även investera i ett par bra skor samt skoinlägg hos Cinnamonskor som kommer gör det bekvämt att springa. Tänk även på att styrketräna för att din kropp ska orka.

Tänk på tekniken

Group of people running race marathon”Löpning är lätt – om du gör rätt. Som nybörjare kan du behöva se över din teknik för att få ett effektivare och mer skonsamt löpsteg.” Skriver Aftonbladet.

För att undvika skador bör du ha koll på tekniken när det kommer till allt får löpsteg till andning och olika springknep. Det finns många löparklasser du kan ta där du lär dig precis den teknik du behöver för att springa riktigt bra.  Tänk på att springa även ska vara roligt så starta musik och spring i en tevlig omgivning där du kan få njuta av din löptur.

Övningar som stärker din löpning

Genom att träna styrka kan du bli en bättre löpare. Benböj, uppkliv, höftlyft och sidolyft är några övningar som gör dig stark i kroppen och tränar precis de muskler som du även använder när du löptränar. Bli en löpare idag och upplev alla fördelar!