Smarta hälsotips för en sund löpträning

Löpträning är ett av många sätt att hålla igång och vara i form. För att optimera din löpträning kan du dock inte bara fokusera på att springa så mycket som möjligt. Du behöver också investera i nyttiga livsmedel, hälsokost och kosttillskott för att få ut så mycket som möjligt av din träning.

Det finns några viktiga saker att tänka på när du löptränar som kommer att påverka din prestation. En sund livsstil innebär inte bara att träna regelbundet utan att äta rätt, sova tillräckligt samt att få i sig nödvändiga kosttillskott och hälsokost.

Vikten av hälsokost

Faktum är att du behöver ett holistiskt helhetstänk när det kommer till sund löpträning. Hos DCG.se hittar du allt inom hälsokost och kosttillskott som kommer bygga upp din hälsa och bidra till maximal prestation. Med tanke på att alla någon gång drabbas av skador och sjukdomar är det extra viktigt att ta ansvar för sin egen hälsa. Även om det vid första anblick kan uppfattas som överväldigande kommer några enkla tips hjälpa dig med din nya sundare livsstil. Detta hjälper dig som löptränar att dra full nytta av din träning. Fortsätt att läsa för att se vilka tips dessa är!

Hälsotips för att optimera din löpträning

En hälsosam och sund livsstil är enklare ön vad du tror och du behöver inte komplicera det för mycket. Fokusera på måltider med kolhydrater och protein för att återhämta dig efter ett löpträningen, såsom havregryn, grekisk yoghurt eller ägg med rostat bröd. Bekanta dig med livsmedel som är lätta att komma ihåg med låg fetthalt och högt innehåll på kolhydrater. Du bör äta färska råvaror som håller dig mätt längre tid istället för chips, läsk, snabbmat och godis. Detta har fördelen att du känner dig mätt under dina långa löparpass. Några ytterligare hälsotips som kommer ge bättre resultat till din löpning är följande:

  • Begränsa sockerintaget.
  • Drick vatten.
  • Timing är allt.

Läs vidare!

Topp 3 tips du inte får missa

1. Begränsa sockerintaget. Kom ihåg att begränsa ditt intag av socker för att se till att du mår bra och håller hjärtat friskt. Det gör även att ditt blodsocker och dina kolesterolvärden hålls stabila. Ät istället mer frukt, fullkorn, grönsaker och överväg så långt det går att undvika färdigpaketerad mat. Nyckeln är att äta färska råvaror då detta är den mest hälsosamma maten att äta. Detta tillsammans med hälsokost och kosttillskott från DCG.se är en oslagbar kombination för en optimal prestation.

2. Drick vatten. Att dricka vatten är essentiellt när du tränar då vätskan ser till att reglera din kroppstemperatur och att hålla kroppen smord. Det hjälper till att få bort avfall och skadade celler från kroppen som kan leda till inflammation.

3. Timing är allt. När det kommer till löpträning är timing allt. Ju större måltid du får i dig desto mer tid behöver du för att smälta maten. Du bör inte träna precis efter en måltid, utan snarare vänta minst 30 minuter innan. Innan din löpning vill du snarare ha något som ger snabb energi utan att uppröra din mage på vägen. Då bör du fokusera på livsmedel med högt innehåll på kolhydrater som har lite fiber och låg fetthalt.