Spring dig smart

Det är sen gammalt att det är bra för hälsan att röra på sig och att rörelse i endast 30 minuter har visat en positiv förbättring. Det alla kanske inte vet är att motion inte bara är bra för kroppen, det är även bra för knoppen! När du rör på dig dagligen kan du öka din intelligensnivå, häftigt eller hur?

Motion och hälsa ligger varmt om hjärtat för många som vill ha bra kondition och bli starkare i kroppen. Forskning visar att din fysiska hälsa förbättras av att röra på dig, men inte enbart. Rörelse gynnar dessutom din intelligens. När du rör på dig förbättras din kondition och din muskeluppbyggnad, men det många inte vet är att hjärnan är den del av din kropp som gynnas mest.

Rör på benen och hjärnan!

Anders Hansen är en psykiatriker som har fokuserat på att studera hjärnan då han vill att människan generellt ska få ökad förståelse för hur den fungerar. Hansen har varit sommarpratare och gett ut böcker som Skärmhjärnan, Fördel ADHD samt Hjärnstark. Det är i boken Hjärnstark Hansen förklarar hur sambandet mellan motion och ökad intelligens fungerar. Genom att svettas ordentligt 3 gånger i veckan eller ta en promenad varje dag har visat på en positiv effekt. 

Så påverkas hjärnan positivt av träning

Direkt efter att du genomfört ett träningspass kan du känna ett flöde av kreativitet och inspiration. Det är alltså efterföljderna av att ha motionerat. Denna effekt är däremot inte långvarig utan den kan sitta i som högst ett par timmar efter avslutat pass. Detta beror på kroppens ökade blodflöde till hjärnan som aktiveras när kroppen sätts i rörelse.Resultatet av det ökade blodflödet gör ditt arbete mer effektivt.